Establezimendu hauek Zilarrezko Baranda saria jaso dute bertako pintxoen kalitatearengatik eta Donostiako pintxoaren historia, tradizioa eta nortasuna kontserbatzeagatik.
"Giroa ere garrantzitsua denean"
Estilo handiko taberna abangoardista; jangela bigarren altueran du, eta itsaskietan espezializatua da. Saldu ere egiten dituzte.
"Askotariko pintxoak eta tostadak"
Urdai azpiko eta gazta tostadetan espezializatua. Halaber, pintxo hotz eta bero aukera handia.
"Euskal sukaldaritza Gros auzoan"
Umiltasuna, lana eta kalitatea; helburu bakarra bezeroek tarte atsegin bat igarotzea otordu eder batekin.
"Jan, edan, entzun, begiratu, ikasi"
Biniloen karatulekin eta plater koloretsuekin dekoratuta aurkitzen dira pintxo abangoardisten lokal moderno honetako hormak.
"Mairutar pintxoak eta patata-tortilla"
Etxeko pintxoen aukera handia, mimo handiarekin eginak. Espezialitatea: mairutar pintxoak eta tortillak.
"EUSKAL SUKALDARITZAREN zapore bikaina".
USKAL SUKALDARITZAREN zapore bikaina, sormen ukituarekin eta uzta onenetako ardoak.
"Ogitartekoak, anoak, pintxoak, entsaladak"
Eguneko menu ezberdinak eta euskal sukaldaritza tradizionalaren karta, ukitu berritzaileekin. Terrazadun taberna.
"Miniaturako sukaldaritzaren erreferentea"
Pintxoen sarien ibilbide luzea du ("Txalupa", "Udaberri", "Itxaso"), eta berritzen eta bezeroei pintxo berriak eskaintzen jarraitzen du.
"Estatuko eta nazioarteko sukaldaritza"
Amaya Arzallusek eta Coro Beristainek, haien etxearen anfitrioiek, azken xehetasuneraino zaintzen dute giroa beroa eta abegitsua izan dadin.
"Taberna jatetxea"
Taberna jatetxea da, eta ingurune ezin hobean dago. Bertan, menu, karta eta pintxo ugari dastatu ahal izango dira.
"Uneko pintxoak eta Kataluniako platerak"
Euskal Herriko eta Kataluniako sukaldaritza. Zaporearekiko grina eta errespetua pintxo gozoetan; "unean egindako pintxoak" jankideen atseginerako.
"Tokiko produktuarekin konprometituak"
Modu tradizionalean, errazean eta osasungarrian prestatzen dugu janaria, prozesu luzerik gabe.
"Taberna – kafetegia"
Kalitatea pintxoen barran eta plater konbinatuetan, eta postre gozo-gozoak. Adeitasuna eta profesionaltasuna.
"Donostiako pintxo-taberna"
Ezinbesteko lekua lehen mailako kalitateko pintxoekin. Espezialitatea: platerak eta entsaladak garagardo on baten laguntzarekin.
"Kalitatearekin konprometituak"
Taberna-erretegi landatar familiarra. Pintxoen barra oparoa eta garaiko espezialitateen karta.
"Produktu freskoa, bertakoa eta garaikoa"
Jatetxe abegitsua euskal gastronomia tradizional onenaz gozatzeko. Gure lurraldeko produktuak erabiltzen ditugu.
"Alde Zaharreko klasikoa"
Ohiko pintxoen barra tradizionala eta betea lokal klasiko eta xumean. Hormetan, euskal probintziako argazkiak.
"Pintxoak eta ogitartekoak"
Txoko argitsua estetika klasiko eta dekorazio-motibo denboraz kanpokoekin. Sormen pintxoak zerbitzatzen dituzte.
"Pintxoen barra onenaren 2012ko Saria"
Arrainak, haragiak eta odolki-sumendia bezalako sormen-pintxoak. Barra eta terraza dituen jatetxe goxoa.
"Pintxo landuak eta anoak"
Kalitatea, gustu ona eta tratu aparta. Erreferentziazko lokala miniaturako gastronomiaz hitz egiterakoan.
"Tradizioa eta modernotasuna"
1989etik, tradizioa eta modernotasuna ezkontzen ditu bere bezeroen etxe eta pasadizo askoren aterpe bihurtutako lokal honetan.
"70 urtetik gora kalitatea eskaintzen"
Ezinbestekoa Donostiako jendearentzat eta hiria bisitatzera datozenentzat. Nortasuna eta betikoen esentzia osorik mantentzen duen espazioa.
"Sukaldaritza tradizionala produktu onekin"
Txuletoia, antxoak, nahierako platerak eta pintxoen barra, pintxoen taberna klasikoan terraza txiki eta guzti.
"Pintxoen eta errazioen aukera izugarria"
Leku bikaina pintxo eta entsalada gozoekin. Musika ona, kontzertuak terrazan; oso atsegina.
"Haragietan espezializatua"
Behi tartarra, atzeko solomoko txuleta, mokorreko xerra edo zangarra etxearen zenbait espezialitate dira.
"Pintxoen eta errazioen aukera handia"
Gure bezeroarekiko zerbitzua eta errespetua. Etxeko sukaldaritza tradizionala, lehen mailako kalitateko lehengaietan oinarritua.
"Donostiako tradizioa eta kalitatea"
75 urtetik gorako historiadun klasikoa. 1942ko maiatzaren 13an inauguratu zuten Manuel Martínezek eta Juliana Gilek.
"Kalitate bikaineko pintxoak eta errazioak"
Proiektu berritzailea, Gros auzoan. Orburuen eta kokotxen errezeta bikainak terraza handitik.
"Giro ona, janari ona"
Pintxoen barra, jangela eta terraza dituen jatetxea; euskal platerak eta plater espainiarrak berrikuntza-ukituarekin.
"Pintxo onak giro izugarrian"
Sukaldaritza tradizionala, askotariko pintxo hotzak eta beroak; hala nola, patata-tortilla edo atun eta arrautza gortuarekin egindako bola.
"Benetako ganba gabardina erara"
Donostiako Kale Nagusiko klasikoenetarikoa. Espezialitatea: ganba gabardina erara, txibiak eta patata-tortilla.
"Betiko taberna"
Egia auzoko klasikoa. Primerako pintxoak, errazioak eta ogitartekoak, arreta eta zerbitzu oso profesionalarekin.
"Aukera eta kalitatea pintxoetan eta errazioetan"
Kirol-giroko lokala, itsas munduko horma-irudiekin apaindua. Foie-an espezializatutako pintxoak.
"Pintxo landuak eta kalitatezko errazioak"
Aukera eta kalitate handia ohiko pintxoetan: ganba-brotxeta, muturrak, txibiak, patata-tortilla edo muskuiluak.
"Tostada bat eta bi antxoa"
Txepetxa familia-ondarea da; hiru belaunaldiren artean 118 urtetik gorako esperientzia batzen dute ostalaritzan.
"Giro eta arreta ona"
Klasikoetariko bat Amara auzoan. Espezialitatea: barrengorri beteak, legatza arrautzeztatua edo tripakiak.
"Pintxo klasikoak eta garaikoak"
Donostiako Alde Zaharreko jatetxe historikoa, 1956. urtean sortua, 2012ko udaz geroztik Pablo Loureiro Rodilek zuzentzen duena.
"Pintxoak urdaiazpikoarekin eta txibierroen errazioa"
1942an sortutako jatetxea. Espezialitatea: solomoa eta Jabugo urdaiazpikoa, babarrunak, eta haragia eta arraina txingarretan erreta.
"Miniaturako sukaldaritzan espezializatua"
Gastro-taberna, giro abegitsu, argitsu eta lasaiarekin, bai pintxo bat jateko, ardo bat hartzeko edo bazkaltzeko, tratu eraginkor eta atseginean.