SARITUAK

Donostiako Pintxoaren Institutua abian jarri da gure kultura gastronomikoko tradiziorik ezagunenetarikoa babesteko, bultzatzeko eta hedatzeko asmoarekin; hau da, pintxoa. Lehen urratsetariko bat adituen batzordea sortzea izan zen, eta bikaintasuna, kalitatea eta pintxoa egiteko lana saritzen duen labela edo bereizgarria jasotzeko establezimenduek bete beharreko baldintzen dekalogoa ezarri zuen batzordeak.

ZILARREZKO BARANDAK

Hiriko establezimenduak, ezarritako kalitate-dekalogoa betetzen dutenak edo bikaintasunarengatik nabarmentzen direnak.

Ikus pintxoaren dekalogoa
A Fuego Negro taberna Abakando taberna Agustin taberna Aitzgorri taberna Alai taberna Antonio taberna Aratz taberna Bergara taberna Bernardina taberna Bodega Donostiarra Bordaberri taberna Eder Café Etxarri taberna
Ganbara taberna Gandarias taberna Gorriti taberna Haizea taberna Hidalgo 56 taberna Iturrioz taberna Kiki taberna La Cepa taberna La Espiga taberna La Morotxita taberna La Viña taberna Martinez taberna Matalauva taberna Mesón Martin
Biarritz Oliyos taberna Paco Bueno taberna Sayoa taberna Sport taberna Taberna de Blas Txalota taberna Txepetxa taberna Udane taberna Urola taberna Valles taberna Zazpi taberna Kiki taberna

URREZKO BARANDAK

ZERBITZU ONENAREN urrezko barandak Antonio taberna Bergara taberna Iturrioz taberna Urola taberna
PINTXO ONENAREN urrezko barandak A Fuego Negro: ‘Rabrownie’ Bergara: ‘Txalupa’ Narru: ‘Secreto ibérico a baja temperatura, mojo de Dijon, Manzana y Apio Nabo’ Paco Bueno: ‘Gamba gabardina’ Txepetxa: ‘Anchoa de centolla’ Urola: ‘Vieira asada sobre ajo blanco, vinagreta de café y frutos secos’
OHOREZKO urrezko barandak La Espiga taberna El Vallés taberna Alfonso González (Astelena) Josetxo Marañón (Txepetxa)
BIKAINTASUNAREN urrezko barandak Antonio taberna Bergara taberna Borda Berri taberna Ganbara taberna Urola taberna Zazpi taberna